Hundmöteskurs

1 x 3 Timmar
Pris : 1200 Kr
Plats : Kungsängen

Blir du osäker när vi får hundmöten

Hund som är osäker, gör utfall eller skäller?

Då är detta rätt kurs för er. 

För dig som vill kunna passera andra hundar utan konflikter.

På den här kursen får du både förståelse, tips och praktisk träning på hur du möter och går förbi andra hundar, hur du behåller lugnet och hur ni ska gå till väga.

Under denna kurs går vi in på djupet i olika situationer en reaktiv hund kan tänkas hamna i under en promenad, så som trigger på god avstånd, trigger på för lite avstånd, oplanerad eller överraskande hundmöte, mild utfall och kraftig utfall. Utifrån det har vi sedan valt ut en rad olika övningar man kan göra för varje tänkbar färg/sinnesstämningen hunden kan hamna i. Under kursensgång bygger vi alltså på denna bild med övningar som man kan använda sig av vid olika situationer. 

 Vi går även igenom vad vi behöver tänka på när det har gått för långt och det vi inte vill ska hända sker, utfall. Vi går igenom när det är dags att avleda och avsluta, avreagera och avslappna och viktigast av allt återhämtningen innan vi ger oss ut på ny hundmötesträning. 

 Alla hundar är individer med olika erfarenheter, behov, preferenser och kunskap. Därför har vi flera övningar på varje färg/sinnesstämning så man kan testa sig fram och se vad ens egen hund föredrar för övning. Det viktiga är att det finns något för varje hund att öva på under alla situationer.  

Privatträning

I vissa fall är kursmiljö en för svår nivå för hunden att börja på. För dessa hundar erbjuder vi samma koncept i form av privatträning. Där går vi igenom grunderna och jobbar på att skapa ett bra utgångspunkt för hund och hundägare för att dem ska kunna klara hundmöten på sikt.

Snabba Lösningar?!

Att ändra känslan, motbetinga och jobba med bryta en vana och mönster som hunden har haft under en längre period kommer ta tid. Jag erbjuder inga snabba lösningar. Mitt koncept ger er de verktyg ni behöver för att förstärka relationen, lära hunden att slappna av och lita på att ägaren skyddar och tar hand om situationer så hunden inte behöver ta saken i egna händer. Och precis som alla andra vanor man bryter så tar det tid, man kan få återfall men det är bara att resa på sig igen och fortsätta. 

Du behöver ha med dig :

Gott godis
Halsband eller sele
Ett bra koppel , ej med pistolhake då denna hake lätt går upp och är ostabil.