Mina Boktips

Att ha hund, kommunicera, aktivera, vägleda - från valp till vuxen

Hundpsykologen Anders Hallgren lär ut enkla metoder om hur man lever, leker och kommunicerar med sin hund, men ger även tips om hur man vägleder hunden genom vanliga vardagsproblem.  


Skaffa hund : hundägarens första handbok

Skaffa hund är boken för dig som väljer hunden som husdjur. Här får du bland annat lära dig att välja ras, göra valpen rumsren, lära den komma på inkallning, göra dig till flockledare samt träna hundens skottfasthet. Du får också veta en hel del om hundutställningar och agility och som guldkant på hundägandet hur du får din hund att leta efter kantareller.
Boken som utkom i sin första upplaga år 1999 fick då fina recensioner och har tryckts om flera gånger. 

Denna utgåva har uppdaterats och tryckts i ett större format för att göra text och nya foton rättvisa.
Ulla Barvefjord är journalist. Hon har utgivit flera praktiska handböcker om hundar och katter och är ägare till en rottweiler.  


Berättelserna om Tjabo - En fantastisk serie med barnböcker

Skrivna av Kenneth Pettersson. Detta är berättelser om hans hund Tjabo och hans vänner.

Böckerna handlar om alla de dråpliga äventyr och bus som det här gänget hittar på, Här möter vi Tjabo och hans vänner Persson, Baltazar, Bonnie och Ruff, hundar som alla finns eller har funnits i grannskapet och böckerna utspelar sig just i Kungsängen.

- Böckerna bygger på händelser som jag har varit med om som grabb. Jag hoppas sprida glada miner hos läsarna, säger Kenneth Pettersson, som lovar att familjens andra hund Sune, också kommer att få en bok publicerad i sitt namn. 


Bra relation : om samspelet mellan människa och hund

Bra relation är en bok för alla hundägare som vill trivas i livet tillsammans med hunden. Boken beskriver de roller hos hundägaren som behövs för att bägge parter ska kunna förstå varandra och samspela på ett bra sätt. Med en bra relation får man på köpet en lyhörd och samarbetsvillig hund, något som alla hundägare har nytta av. För ägare med mål att lyckas i tävlings- och provverksamhet är investeringen i en bra relation ovärderlig - med den är halva slaget vunnet!


Adoptera en hund: Allt du bör tänka på

Varje år omplaceras och adopteras tusentals hundar i Sverige, nyhetsreportern Max Schüllerqvist går i boken igenom alla tänkbara fällor och hur man tar hand om en gatuhund där man inte vet vad den varit med om tidigare. 


Lugnande signaler

Turid Rugaas, norsk hundtränare, har specialiserat sig på hundspråk, stress och aggressioner och hon föreläser och håller kurser över hela världen.

Turid får oss att se på hunden med nya ögon, och hennes träningsmetoder är enkla och jordnära. Fokuseringen på hundens lugnande signaler har revolutionerat hundträningen världen över och ökat förståelsen för hundens väsen...

En oumbärlig bok!


Kontaktkontraktet : en bok om människans samspel med hunden - från valp till vuxen

Kontaktkontraktet är en av Sveriges mest sålda hundböcker med över 100 000 läsare i Sverige och utomlands. Nu kan du köpa den tredje, helt omarbetade upplagan av denna succébok.
Utan glädje kommer vi ingenstans i samvaron med våra hundar. Utan kunskap om vad vi själva behöver göra kommer vi inte heller någonstans.

Min syn på hundträning bygger på att vi utvecklar relationen med hunden utan att använda kommandon. Dem lägger vi till först senare, när vi byggt upp en trygg och glädjerik grund. Därför handlar den här boken, i motsats till många andra, inte i första hand om kommandon, utan om vilka alternativ vi har för att skapa en varm, ansvarsfull och tillitsfull samvaro med hunden. 


Kamphundsboken

KAMPHUNDSBOKEN är en bred faktabok om en hundtyp som knappast lämnar någon oberörd. Det är fullt möjligt att redan själva titeln provocerar, inte minst många kamphundsvänner. Media har sedan länge lagt beslag på begreppet kamphund och dragit det i smutsen genom mångårig felanvändning.

Det är dags att återerövra detta ord; Visst kan man kalla kamphunden för något mindre laddat, men den kommer fortfarande att ha sitt utseende, sina kvaliteter, ja hela sitt ursprung som kamphund - och även om den gärna sitter i knä kan den aldrig bli någon dvärghund. Kamphund är benämning på en hundtyp som under sekler avlats för att aldrig bita människor. Detta innebär att begreppet snarast är att betrakta som en kvalitetsstämpel.

Att det finns problem med både hundar och hundägare i vårt samhälle har knappast undgått någon. Men för att komma tillrätta med detta behövs inte seglivade myter som slagträ i debatten. Hur kan synen på den hyllade nordamerikanska nationalsymbolen på mindre än 60 år ha förvandlas till löpsedlarnas mördarhundar?

För att nå en fungerande lösning krävs kunskap. Välkommen till Kamphundsboken! Ett samarbete mellan och Förlaget Eget Bevåg och Hundläroverket - Åsa Tova Bergh och Irene Westerholm. Foto Per Söderlund. Layout Viktoria Ahl.