Monteringsanvisningar

Om du har problem med att fästa din dekal och inte är 100% säker på hur du gör kommer den här guiden vara till stor hjälp.

Denna tydliga guide tar bort alla möjliga tvivel. Men om du fortfarande har några tvivel, eller om vissa oförutsedda problem dyker upp när du sätter upp din dekal, kan du alltid ta kontakt med mig via e-post. Att fästa dekalen är en rolig process, du kommer att uppskatta det!

NÖDVÄNDIGA MATERIAL
1- En spatel eller liknande (kreditkort, id-kort)
2- En ren trasa
3- Rengöring (alcogel)

VAD KOMMER JAG FÅ?
Du får en förpackning av kartongrör/bubbelkuvert som skyddar dekalen från eventuella skador. Du har också fått en kopia av designen via mail (eller så som du beställde) som ska användas som en proportionell mall för klistermärke så att du kan göra vidhäftnings- och appliceringstester innan du applicerar din förvärvade dikal.
Om du inte applicerar dekalen förrän några veckor senare, är det bättre att ta ut dekalen ur kuvertet och hålla det utsträckt.

ATT KOMMA IGÅNG
Se till att förhållandet på ytan som du fäster din dekal på är optimalt, hållbarheten på en dekal kan inte garanteras om den inte är fäst korrekt. Det måste vara torrt och fritt från föroreningar såsom pulver, vätskor eller fläckar.

Det rekommenderas att du fäster den på släta ytor.
Så som glas, metall, stål, trä, målade ytor.

Rengör aldrig ytan med glasputsmedel! Denna produkt lämnar partiklar som kan störa limmet. Jag rekommenderar rengöring med vatten eller alkohol.

**Rullen som används för att paketera dekalerna kan skapa veck, mestadels på pappret som används för appliceringen. När du får paketet rekommenderas det att rulla ut din dekal och platta ut den med en spatel innan du fäster den om det är nödvändigt. Dekalerna är tillverkade av ett flexibelt material och eventuella veck som påverkar pappret har ingen påverkan på din dekal när den väl har satts upp korrekt.

HUR FÄSTER JAG DEKALEN?
01) Ta bort förseglingen från förpackningen och ta ut din dekal. Placera din dekal på ett bord eller på golvet och kontrollera om det passar där den är planerad att fästas. Beroende på storleken kan den komma i en eller flera paneler. Om det är en fotovägg, kontrollera att det inte fattas några paneler.

02) Tillämpa kraft med spateln mot papprets yta för att säkerställa att den sitter fast ordentligt mot dekalen. Var extra uppmärksam på de delar där designen har mycket små detaljer.

03) Mät ytan och justera dekalen mot det tilltänkta området.

04) Vik någon centimeter av den övre delen av skyddsplasten.

05) Fäst på den övre delen. Tanken är att dekalen ska sitta fast innan du fortsätter att ta bort sktddspappret.

06) Ta sedan bort skyddet från limmet och börja fästa dekalen med en spatel eller liknande. Dra spateln från mitten och ut mot sidorna.

07) Avsluta med att dra över transportpappret några gånger med spateln för att säkerställa att dekal är perfekt fästad.

08) Dekalen sitter nu fast. Nu behöver vi bara ta bort transportpappret. Dra bort transportpappret i en långsam vinkel på 180 grader för att säkerställa god fixering.

Lycka till.

Med vänlig hälsning 
Evelina 
Gladatassen.se